En İyi 10 Online Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Kursu
Teknolojinin gelişmesiyle beraber Dünyada yeni bir ihtiyaç meydana geldi. Bu ihtiyaç bilişim teknolojisi ve yazılım olmak üzere her geçen gün artmaya devam ediyor. Sizler için hazırladığımız yazıda en iyi 10 online bilişim teknolojileri ve yazılım kursu hakkında bilgileri bulabileceksiniz. Böylelikle sizler için uygun olan kursa başvuru yapacaksınız.
Kamu kurumlarında ve özel sektörde bilişim teknolojilerine ve yazılım uzmanlarına ihtiyaç oluşmaya başladı. Eğitimde, çalışma sektörlerinde ve sağlık alanlarının birçok alanında bilişim ve yazılım yapı taşları vardır.
Bilişim teknolojileri arasında verinin saklanması, işlenmesi ve depolanması gibi alanlar ve bunların yanı sıra bilginin güvenli hale getirilmesi için teknolojik yenileşmelere ihtiyaç vardır. Bilgisayar, depolama, ağ ve diğer fiziksel cihazların kullanılması, kurulması ve değiştirilmesi gibi alanların olduğu bilişime yeni neslin duyduğu ilgi doğru şekilde yönlendirilmelidir. Bilişim teknolojileri ve yazılım kursları hakkında bilmeniz gereken her şeyi yazıda bulabilirsiniz.
İçindekiler
1- Bilişim Teknolojileri Kursu
Günümüzde gelişen teknolojinin gereklerinden sayılan bilişim teknolojileri kamu kurumları ve özel sektör gibi iş sahalarında etkin şekilde kullanılır. Hatta bilişim teknolojilerin verdiği hizmetin hızlılığı ve güvenliği ile iş kollarının her aşamasında kullanılmaya başlandı.
Bilişim teknolojileri yazılım, donanım, ekipman ve hizmet gibi alanlarda kullanılmaya başlandı. Verilerin işlenmesi, verilerin analiz sonucu, ürün ve hizmet gibi birçok alanda karşınıza çıkar. Özellikle gençlerin bu kursa olan ilgisi büyüktür. Bilişim teknolojileri alanında kendini geliştirerek kariyer planlarını gerçekleştirmek ister.
2- Ağ ve Güvenlik Kursu
Birçok işletmenin ve şirketin ihtiyaçları arasında yer alan ağ ve güvenlik uzmanları her alandaki iş koluna lazımdır. Ülkelerin kendi bünyesinde bulunan ağ ve güvenlik uzmanları izinsiz ağ saldırılarını izlemek ve önlemek, bunlara yanıt vermek için çalışırlar.
Ağ ve güvenlik kursu sizleri donanım ve yazılımda oluşan tehlikeleri savurmak ve bunlara karşı önlem almanızı sağlar. Bu alanda ülkelerin ihtiyacı gün gittikçe artmaktadır. Sizlerde ağ ve güvenlik açısından kendinizi geliştirerek farklı iş kollarında çalışabilirsiniz.
3- Donanım Kursu
Donanım bilgisayarın elle tutulan ve gözle görülen parçalarına verilen genel isimdir. Bu donanımlar iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılır. İç donanım işlemci, RAM, anakart, sabit disk, ekran kartı, ses kartı, model ve Ethernet gibi parçalardan oluşur.
Bilgisayarın dış donanımı ise klavye, kasa, fare, kulaklık, hoparlör, yazıcı, kasa, tarayıcı ve monitörden oluşur. Bilgisayar alanında kendini uzmanlaştırmak isteyen bireyler bu kursa giderek temel bileşenleri öğrenmelidir.
4- İşletim Sistemleri Kursu
Bilgisayarın işletim sistemi denildiği zaman akla bilgisayarda çalışan tüm birimlerin, yazılım yönetimi, denetimi sağlayan organlar gelmelidir. Bu işletim sistemleri bilgisayar kullanımını kolaylaştırır. Gelişen teknolojilerle beraber işletim sistemi sadece bilgisayarda yer almaz.
Akıllı telefonlar, arabalar, tabletler, eşya ve saatlerde işletim sistemleri gibi donanımlar yerini aldı. Kapalı ve açık kaynak kodlu, masaüstü ve mobil gibi teknolojinin birçok kolunda işletim sistemi kullanılır. Bu kursu alarak kendinizi işletim sistemleri üzerine geliştirebilirsiniz.
5- Kubernetes Kursu
GO dilinde geliştirilmiş ve Chould Native Computing Foundation tarafından düzenlenen kurs Google tarafından geliştirildi. Kubernetes kursu sizlere uygulama dağıtımı, ölçeklendirme ve yönetim otomatikleşmesini sağlayan kazanımları elde etmenizi sağlar.
Konteyner düzenleme sistemi olan Kubernetes kursu yönetim işlemlerini kolay hale getirir. Karmaşık ve maliyetli iş olan rolback, scaling ve service discovery gibi işlemleri daha kolay yapmanızı sağlar.
6- Python Kursu
Nesne yönetimli Python kursu sizlere birimsel, yorumsal ve etkileşimsel kazanımları bir arada veren yüksek seviyeye sahip program dilidir. Son zamanlarda sıklıkla rastladığınız Python program dili oldukça kullanışlıdır.
Python C ve C++ gibi dillerin verdiği karmaşaya ve derlemeye gerek kalmadan çalışır. Windows, Symbian, Mac, Linux gibi farklı platformda sorunsuz bir şekilde çalışır. Python başlangıç ve uzmanlık seviyeleri ile farklı ders seçenekleri vardır.
7- Ansible Kursu
Ansible yazılım platformu bilgisayarları yönetmek ve yapılandırmak için kullanılır. Yapılandırma yönetimini, özel amaçlı görev yürütmek, çok uçlu yazılım dağıtımı gibi olayları birleştirir. Özetlemek gerekirse yönetiminizdeki sunucuları tek elden yürütmenizi sağlar.
Ansible yazılımı Windows PowerShell, Python ve Ruby gibi farklı dillerde yazıldı. Bu kursu almak isteyenler için hazırlanan derslere katılarak kendini geliştirebilir.
8- Amazon Web Services (AWS) Kursu
Dünyanın her yerinde kullanılan ve en kapsamlı bulut platformu olan Amazon Web Services (AWS) programı sağladığı kolaylıklar sayesinde farklı alanlarda yerini aldı. Amazon Web Services yazılımın kullanıldığı alanlar olarak bilinen veri tabanı servisi, içerik dağıtımı, yazılım geliştirmeleri sunucu hizmeti yazılım geliştirmeyi kolaylaştırır.
Amazon Web Services (AWS) alanına bilgi sahibi olmak isteyen ve bu alanda profesyonel olmak için hazırlanan derslere giriş yapmanız gerekir.
9- Microsoft Azure Kursu
Kurumsal düzeyde web uygulamaları kurup geliştirmek için Microsoft Azure yazılımını kullanmanız gerekir. Azure bulut sistemi Node.js, C#, ASP.NET, Java dillerini kullanarak Drupal, Joomla ve WordPress gibi web uygulamaları kurup geliştirmelerinizi sağlar.
Azure uygulama oluşturmanın yanında ölçeklendirme özelliğine de sahiptir. Sunucu oluşturarak plana göre ölçeklendirme yapabilirsiniz. Özetlemek gerekirse bu kursu alan kişiler Azure sayesinde Microsoft bulut sistemini ihtiyacınıza göre kullanabilirsiniz.
10- Algoritma Kursu
Algoritma kursuna katılarak amacınıza ulaşmak ya da sorunu çözmek için tasarlanan yolun ve takip basamaklarını doğru şekilde kodlamanızı sağlar. Teknolojik sistemlerin vazgeçilmezi olan algoritma tüm programlama dillerinin temelinde yer alır.
Günümüzde bilişim teknolojileri alanında merak edilen algoritma kursuna katılarak derslere başlamanız gerekir. Böylelikle yazılımların temelinde yer alan yazılımları öğrenmiş olursunuz. Algoritma kursu sayesinde kendi projenize göre tasarlayacağınız yolun işlem basamaklarını doğru şekilde kodlarsınız.